Hem / 5 skönhetsmisstag många gör

 

Ska man vara fin gäller det inte bara att en lider pin. Det handlar även att man måste tänka på sitt beteende och ta sig tid och ord för att ta hand om sig. De fem vanligaste misstagen många gör är misstag som man enkelt kan korrigera.

drömmande tjejAtt ta hand om sig borde vara av hög prioritet i livet. Vi lever bara en gång så varför inte leva det på bästa sätt? I en artikel från Expressen går det att läsa om fem misstag som mänga av oss gör när det kommer till hur vi lever.Misstag som vår hud får ta konsekvenserna för, men som faktiskt är enkla att bota – om vi bara tar oss tid och även uppmärksammar att vi kan leva lite enklare. Handen på hjärtat, hur ofta byter du örngott? Enligt Expressen ska du byta ofta!

”Just det, örngottet! En riktig samlingsplats för olja, smuts och bakterier och väntar du tillräckligt länge med att byta örngott kommer dina porer täppas igen. Byt och tvätta dina örngott en till två gånger i veckan, eventuellt oftare om du har problemhy.”

Några andra punkter som de flesta är dåliga på är att tvätta av oss sminket ordentligt på kvällen samt att vi använder fel nattkräm. Många förstår inte skillnaden på varför man ska ha två olika krämer, men tänk såhär: dagkrämen ska ruska om och skaka liv i din hy och nattkrämen ska få din hy att somna och verka under natten. Viktigast av allt kanske ändå är sömnen. En god natts sömn är inte bara bra för din hy utan även för dig själv. Och vill du läsa mer om sömn kan du göra det här där vi skrivit mer om det samt varför man inte ska prata skit om de som sover.