Hem / Militärtrenden tillbaka

 

När det kommer till vårens mode finns en trend som verkar vara ganska så framstående och det är militärtrenden. Framförallt cargobyxorna har fått sig ett rejält uppsving men vi ser även field jackets och andra militanta inslag.

10832931-button-on-a-soldier-s-uniform

På instyle.com kan man läsa om att cargobyxorna är tillbaka på modet. Att dessa byxor är tillbaka kan tyckas lite otippat men det blir inte så förvånande om man tänker på att de flesta 90-talstrenderna kommit tillbaka nu till våren och cargobyxorna faktisk var en av de största trenderna när det begavs sig. I artikeln kan man bland annat läsa om att trendsättare som Kendall Jenner och Gigi Hadid anammat trenden och båda dessa stilmedvetna tjejer har satsat på byxor i grönt. De cargobyxor som de bär är lite mer slimmade än deras föregångare på 90-talet och har ett lite mer feminint snitt. Men även den mer baggy varianten funkar bra i vår och sommar.

Field jacket på modet

Den som vill haka på trenden med cargobyxor kan söka sig djupt in i garderoben och leta upp sina brallor från 90-talet eller så kan man faktiskt köpa ett par nya på exempelvis http://armyoutdoor.se/ eller någon utav kedjorna som med största sannolikhet har hakat på trenden. Men när det kommer till militärinspirerade kläder är det faktiskt inte bara cargobyxorna som är trendiga i vår. Andra militärinspirerade kläder som exempelvis field jackets, är oerhört poppis. I GQ Magazine kan man läsa att alla trendmedvetna män och kvinnor bara måste ha en field jacket på sig i vår.

Versace i spetsen

På Damernas världs hemsida kan man läsa att Versace verkligen är framstående när det kommer till just den här trenden i vår. På märkets visning hade man skapat en skräddad variant av en uniform. Men det var inte bara Versace som bjöd på militant mode.

”Just den militärgröna färgen lyfts även upp av Bottega Veneta och Saint Laurent.”