Hem / Vad är skönhet?

 

1114466-cleaning-the-faceNär man brukar tala om skönhet handlar konversationerna oftast om de senaste trenderna men sanningen är att skönhet egentligen handlar om att må bra och ta väl hand om sin kropp!

Många tror att det kräver både tid och pengar för att vara vacker och moderiktig, men det stämmer inte. Äkta skönhet handlar egentligen om att ta hand om sin kropp och om att må bra i sig själv. Därför är de allra vackraste personerna de människor som faktiskt inte bryr sig om trender, mode och kostsamma trick för att ändra sitt utseende, och om du vill vara som dem så finns det en hel del bra knep att använda.

Vårda kropp och själ

  • En vacker människa är en utvilad människa – därför är det viktigt att sova och att faktiskt få vila kroppen, det är inte för inte som det kallas just skönhetssömn.
  • Sund mat ger sund kropp – det är onödigt med olika dieter och drömmar om mirakelkurer, det viktiga är att äta den mat som passar bäst för en själv och inte överäta.
  • Man måste vårda sin hy – alla föds inte med perfekt hy, många har snarare problem med acne, torr hy och fet hy. Därför är det viktigt med produkter som är anpassade för specifikt ens egen hy, har man exempelvis torr hy bör man använda produkter som återfuktar ordentligt vilket du hittar här.
  • Meditera ger lugn i själen – oavsett om man utövar traditionell meditation eller om man bara tar en paus i vardagen och slappnar av med stängda ögon så minskar stressnivån i kroppen vilket i längden motverkar stressrelaterade sjukdomar så som högt blodtryck, sömnsvårigheter, migrän och magproblem med mera.
  • Äkta skönhet kommer inifrån – det spelar absolut ingen roll hur snygg man är om man har ett fult inre och är en dålig person, fulhet lyser igenom. Så behandla alltid alla med respekt och som du själv vill bli behandlad. En vacker människa ger medkänsla, empati och kärlek!

208992-adult-females-in-yoga-classEn frisk människa är en vacker människa

Om vi talar om enbart yttre skönhet ska man komma ihåg att alla människor är lika vackra på sitt egna unika vis, oavsett hur man ser ut i ansiktet eller i kroppen. Men visst finns det alla möjliga sorters produkter som ska göra oss ännu vackrare och på så vis hjälpa oss att uppfylla den stundande skönhetsnormen eller idealt. Dock ska vi inte fastna i skönhetshetsen, för genom alla århundraden har synen på just skönhet varierat. På 1700-talet skulle man vara kurvig och ha en kroppsform likt ett timglas och under tidigt 1500-tal skulle både man och kvinna ha mycket hull och vara bleka eftersom att detta skvallrade om rikedom. Så dagens smal- och solbrännaideal skulle alltså på 1500-talet hintat om fattigdom snarare än ansetts som något vackert. Därför är det viktigt att inte grotta ner sig i idealen, då de ständigt förändras, och istället vara nöjd med den kropp och det utseende man har, vem vet imorgon kanske det är just ditt utseende som är det ultimata exemplet på riktig skönhet!